Kanizsai Dorottya Gimnázium

Kötelezők másképp

2017.november 15-én, a 6.órában indult el több osztály (9.a,10.c,11.b) a Berzsenyi Dániel Könyvtárba rendhagyó könyvtári órára. A „Kötelezők másként” előadás első részében rövid összefoglalót hallhattunk Waldinger Dórától a kötelező olvasmányokról, a különböző olvasási, tanulási szokásokról, filmes feldolgozásokról.

A bemutató nagyobbik részében interaktív módon összehasonlíthattuk Boros Ferenc vezetésével a különböző Rómeó és Júlia feldolgozásokat.

Érdekes részleteket ismerhettünk meg Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk című világhírű, számtalan nyelvre lefordított regényéből készült filmről.

A Fábri Zoltán centenárium emlékére újra bemutatják a Pál utcai fiúk digitálisan restaurált változatát. Zárásként ebből a filmnek az előzeteséből néztünk egy részletet.

100 év – centenárium!

A 100 éves Kanizsai Dorottya gimnázium diákjaiként nagy érdeklődéssel néztük a grundért harcoló diákok küzdelmét az előadás utolsó perceiben. Hazafelé beszélgettünk a „pálutcaiság” jellemzőiről és Boka egyik gondolatáról: „más emberek egészen mások, mint mi, s hogy nekünk ezt mindig egy-egy fájdalmas érzés árán kell megtanulnunk.” (Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk – a 6. fejezetből) 

 

2017. november 21.
Nagy Dorina, Somogyi Laura 10.C
Fotó: B.Balogh Éva és Berzsenyi Könyvtár Facebook


Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek