Kanizsai Dorottya Gimnázium

Adománygyűjtési felhívás a kárpátaljai diákok támogatására

Tisztelt Kollégáink, Kedves Szülők, Diákjaink! Frissítve: 2016.05.19.
 
A "Határtalanul" program újabb rendezvényeként a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai Kárpátalján, Huszton és környékén tesznek látogatást 2016. július elején.

Ismerve, hogy milyen szociális körülmények között élnek az ott lakó iskolások, karitatív támogatást szeretnénk kérni számukra. Ezeket az utazás során tudjuk eljuttatni a rászorulókat segítő szervezeteknek, és a Huszti Magyar Tanítási Nyelvű Általános Iskolának és Óvodának.

Köszönettel várjuk korcsoportonként (óvoda, alsó- és felső tagozat és náluk idősebbek) az adományokat, amelyeket kérnénk a KDG portáján vagy a tanáriban leadni. (Lengyelné Molnár Mária tanárnőnek vagy Molnár József tanár úrnak)
- könyveket (magyar nyelvű),
- főleg tananyaghoz köthető CD-ket és DVD-ket,
- játékokat (pl. társasjáték), sporteszközöket.

A Kárpátalján élőknek alapvetően egy dolog hiányzik nagyon a mindennapi élethez, ez pedig a munkahely és a munka után kapott fizetés. Pénzre van szükségük, hogy élelmiszert, fűtőanyagot vásároljanak. Ukrajna gazdasági helyzete, a helyi fizetőeszköz elértéktelenedése, a munkanélküliség és az ország keleti felében zajló háborús konfliktus miatt nagyon nehéz ott az élet.
A boltokban a szükséges dologok megvásárolhatóak, de a lakosság nagy része sajnos nem tudja azokat kifizetni.

Nagyon örülnénk, ha Önök pénzadomány formájában is támogatni tudnák a Kárpátalján élőket!
Adományaikat sok szeretettel várjuk a titkárságon elhelyezett gyűjtődobozba!

 
Bármely kérdésre szívesen válaszolunk, akár Mozanaplón keresztül az ügyintézőnek írt üzenetben, akár a 94/ 501-341 telefonszám felhívásakor.
 
Köszönjük a segítségüket !
 
Lengyelné Molnár Mária és Molnár József
 
 

 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek