Kanizsai Dorottya Gimnázium

Programajánló

Holdosi József: Téli mese

2014.12.26.

  Üdvözöllek, Idő! - tárta ki az ajtót Apó. Markába akart fogni néhány hópelyhet, megmosni velük az arcát, de akkor kirepültek a kezéből és a küszöbre ültek, fehéren sziporkázva aprót nevettek rajta, és vízzé változtak át. „Tehát meghalok - gondolta. - Csúnya dolog, hogy épp most, karácsony napján." - Várhattál volna. Idő ! - morgott. - Mi lesz így a fiúval, hiszen hat éves még csak. - Örökké nem élhetsz, öreg, megértetted a hópelyhek üzenetét, vedd hát tudomásul ! -mondta a szél és odapréselte a küszöbre.

Karácsonyi képeslapok

2014.12.23.

Lassan megszűnőben van az a szép szokás, hogy az emberek karácsony közeledtén képeslapokkal köszöntik egymást, kellemes ünnepeket és boldog újévet kívánva. Régen nagyon vártuk ezeket a lapokat, gyönyörködtünk bennük, számolgattuk, mennyi hiányzik még, ki feledkezett meg rólunk. Persze akkor még nem volt Internet. Aki üzenetet akart küldeni a szeretteinek, annak el kellett sétálnia postára.

Az I. Világháború Emlékezete Mai Szemmel - Kiállítási meghívó

2014.12.11.

A Zonta Club Szombathely szeretettel meghívja Önt és kedves családját a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai és Látogató központban rendezendő, az OKIT által rendelkezésre bocsátott festmények vándorkiállítására.   MEGNYITÓ:  2014. december 9-én 16.30 órakor a Kámoni Arborétumban – Szombathely, Szent Imre herceg utca 84/b. A kiállítást megnyitja és történelmi áttekintést ad a kiállításhoz: Pallósiné Dr. Toldi Márta, nyugalmazott könyvtár igazgató és Dalos Tibor, Reményik Sándor általános iskola történelem tanára.

Meghívó a KDG karácsonyi templomi koncertjére

2014.12.10.

Hetek óta nagy az izgalom az énekkar háza táján, és gyakran lehet hangszerüket szorongató diákokat látni a folyosón. Egyre többen, és egyre gyakrabban kopogtatnak a tanári ajtaján Kocsisné Körmendi Klára tanárnőt keresve. Ha nem tudnánk, hogy közeleg a karácsony, ezekből a jelekből sejtenénk, mert a készülődés oka a Kanizsai Dorottya Gimnázium szokásos karácsonyi koncertje.

Magyar Holokauszt Emlékév - 2014, Emléktábla avatás 2014. december 17-én

2014.12.09.

A magyarországi Holokauszt 70-ik évfordulója alkalmából a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium és a gimnázium Baráti Köre Holokauszt megemlékezést szervez és emléktáblát állít az iskolából 1944-ben Auschwitzba deportált tanárok és tanulók tiszteletére. Az iskola 18 diákját és két tanárát rakták fel 1944-ben az Auschwitz felé tartó vonatra. Az elhurcoltak között volt Szemző Magda,

MP3

 

Oldal

1 2 3 4 5 6 7 8  

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek