Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tea és Tudomány – vendégünk lesz Simon Ottó, a Weöres Sándor Színház fővilágosítója, tárvezetője

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2019/2020-as tanévben is folytatja hagyományát, és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt.
A T&T esték, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket.

Következő vendégünk: Simon Ottó, a Weöres Sándor Színház fővilágosítója, tárvezetője.
Simon Ottó Szombathelyen született 1968-ban, 1982-től volt a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanulója. Ezt követően elektroműszerésznek tanult, majd az MMIK-ban helyezkedett el, mint hang és fénytechnikus. A Mesebolt Bábszínházban színpadmesterként dolgozott, közben elvégezte a Színművészeti Főiskolán a színházi műszaki vezető képző világítási és színpadtechnika szakirányt is.

Szakdolgozatát a Berzsenyi Dániel Főiskola Művelődésszervező szakán PR-szakirányból írtam. Rendszeresen tervezett világítást az Ungaresca Néptánc Együttesnek, vagy az Iseumi Szabadtéri Játékoknak. A Savária Történelmi Karnevál több karneváli darabját is hangosította. Alapítója és technikai tervezője a Weöres Sándor Színháznak.

Szakmai tapasztalatairól rendszeresen publikál a Magyar Színháztechnikai Szövetség Színpad című lapjában, ahol a szerkesztőbizottság tagja is.Hobbija az olvasás és a zenehallgatás, valamint a kerékpározás, amit amatőr szinten és versenyszerűen is folytat.

Előadásának címe: A színház és az intelligens reflektor


Időpont: 2019. november 12. 17 óraA rendezvényre szeretettel várjuk!
                                 Módos Tibor                                                                 Merklin Ferenc
                            címzetes igazgató                                                           intézményvezető


 

Szombathely, 2019. november 4. A kép forrása wssz.hu
 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek