Kanizsai Dorottya Gimnázium

1456 Halhatatlan Hős születik - TOP 10-ben a KDG csapata

Tanév elején egyik osztálytársunk javaslatára a 10.B belevágott az 1456 Halhatatlan Hős születik elnevezésű, 3 fordulós internetes történelmi versenybe.

Az első forduló volt a belépő, egy esszét írtunk, melyben több pontban idéztük fel Hunyadi János alakját. Fogalmazásunk eredményeként Törökverők névre keresztelt csapatunk megmérkőzhetett a második fordulóban. Összesen 46 másik osztállyal mérhettük össze történelmi tudásunkat és kreativitásunkat a különböző feladványokban.

Havonta általában 5 feladatot kaptunk, melyek megoldására 2-3 hét állt rendelkezésre. Az osztály kisebb csoportokba szerveződve sorban vette az akadályokat. Volt rajzos feladat, előfordult, hogy videót kellett készíteni, melyben Hunyadi János tart beszédet egy török elleni hadjárat szervezéséről, vagy éppen fogalmazást írtunk Hunyadi apród napjairól.
 


Felkutattuk egy Hunyadi életéhez köthető személy családfáját, összegyűjtöttük a törökverő győztes csatáit, megkerestük Luxemburgi Zsigmond koronázási emlékeit Olaszországban. A verseny során végig követtük Hunyadi életének dicső pillanatait egészen haláláig, érintve olyan meghatározó pontokat, mint például a várnai csata vagy a nándorfehérvári diadal – minkettőről egy-egy kisfilmet kellett készítettünk.

A második fordulóban szerzett pontjaink alapján bekerültünk a top 10-be. Innen egy bónusz feladatsor eredményeivel kiegészítve határozták meg a dobogósokat. Csapatunk az összesített pontszámok alapján a 8. helyet szerezte meg.

A verseny során osztályközösségünk jobban összekovácsolódott, számtalan új ismerettel és élménnyel is gazdagodtunk.
 
 
2020. május 28. Horváth Péter 10. B


 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek