Kanizsai Dorottya Gimnázium

Hungarikum verseny – Országos elődöntő

A Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság szervezett országos illetve kárpát-medencei iskolák számára. A vetélkedőn a minden megyét egy általános iskola és egy középiskola képviselt, akik a megyei versenyek győztesei voltak.
Így az egész Kárpát-medencéből érkeztek csapatok az országos elődöntőre, közel 50 csapat.

A verseny a Lakiteleki Népfőiskolán került megrendezésre április 21-én, témája a magyarság csúcsteljesítményei, a hungarikumok és honismeret voltak. A középiskolás kategóriában Vas megyét és egyben iskolánkat is a Pócza Patrik, Reznyák Dóra, Szabó Barnabás és Pethő Julianna (felk. tanár: Fullár Balázs) alkotta csapat képviselte.

Előfeladatként plakátot kellett készítenünk egy a Hungarikumok Gyűjteményében található hungarikumról. Mi a solymászatot választottuk a plakát témájának. Minden csapat bemutatta saját alkotását és egyben ismertette az adott értéket.

Ezt követően különböző érdekes, interaktív feladatokat kellett megoldani. Mindezeket sikeresen teljesítettük, hiszen a csapat jól felkészült volt. Témánként felosztottuk magunk között az összes hungarikumot: gasztronómia, természeti környezet, egészség és életmód, turizmus és vendéglátás, sport, kulturális örökség, ipari-és műszaki megoldások, valamint épített környezet.

Igazán sokszínű és gazdag a Hungarikumok Gyűjteménye, melynek mindegyike érték, és mindegyikre büszkének kell lennünk!

Végül az eredményről. A 24 középiskolás csapatból az előkelő 8. helyezést értük el és így bár nem jutottunk a hatos döntőbe, egy izgalmas verseny résztvevői lehettünk s azon felül rengeteg új információval gazdagodtunk.

 
 
2017.05.07. Pethő Julianna 11.C

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek