Kanizsai Dorottya Gimnázium

Országos pályázaton tüntették ki Csiszár Tamást, a KDG diákját

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az Adatvédelemről fiataloknak "kulcs a net világához" projekt keretében esszépályázatot hirdetett 12 és 18 év közötti, vak és gyengénlátó fiatalok számára.
A pályázók között szerepelt Csiszár Tamás, a Kanizsai Dorottya Gimnázium 10. C osztályos tanulója.

„1981-hez képest a mai gyermekek egy gyökeresen megváltozott társadalmi-kulturális közegben élnek. Erről személyesen is vall a 16 éves Csiszár Tamás, aki az Adatvédelem Napja tiszteletére kifejezetten vak és gyengénlátó gyermekek számára kiírt NAIH esszépályázat kitüntetettje „Mit jelent számomra a digitális világ?” című munkájában.”olvashatjuk a NAIH honlapján.

Tamás a 2017. január 27-i eredményhirdetésen Dr. Péterfalvi Attila elnök úrtól megkapta a NAIH bronz emlékérmét, továbbá egy oklevelet, és egy értékes ajándékcsomagot.

„A digitális világ számos előnyt kínál a gyermekeknek mind a tanulás, mind a világban való eligazodást szolgáló kommunikáció terén, ugyanakkor sok olyan veszélyforrás is jelen van, ami negatívan befolyásolhatja érzelmi-értelmi fejlődésüket. Ezért nagyon fontos minden olyan gyermekekkel kapcsolatos oktatói-nevelői munka és tevékenység, mely az internet tudatos és okos használatára tanít.”  Közlemény a Nemzetközi Adatvédelem Nap alkalmából

A NAIH oldalán lepörgetve sok hasznos információhoz juthatunk, amelyek megkönnyítik a tudatos internethasználatot.

Tamás számára nagyon sok segítséget jelent a számítógép és az internet, de tisztában van a veszélyekkel is, ahogy azt a díjnyertes írásában is olvashatjuk. Gratulálunk ehhez a szép eredményhez és örülünk, hogy a KDG-t választotta!

 
 
2017.01.29. Lovassné Vass Enikő és Nagy Tamás

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek