Kanizsai Dorottya Gimnázium

"Tiszán innen, Dunán túl" Országos Népdalverseny

2017. február 14-én tartották a "Tiszán innen, Dunán túl" Országos Népdalverseny megyei fordulóját a Bolyaiban. Gimnáziumunkat Mészáros Viktória 9.B osztályos tanuló képviselte. Viki már a karácsonyi koncerteken megmutatta, milyen szépen, hitelesen énekli népdalkincsünk gyöngyszemeit, s most erre az iskola keretein kívül is lehetősége nyílott.

Kedd délután sok-sok népdalszerető diák népesítette be a Bolyai dísztermét. A megye minden részéből érkeztek a megmérettetésre általános iskolások, illetve a 9-12. évfolyam képviselői. Voltak nagyon rutinos előadók, s a szárnypróbálgatás elején állók is.

Mészáros Viktória egy  vajdasági népdalcsokrot adott elő nagyon szépen megformálva, a közönség figyelmét magával ragadva. A szakértő zsűri méltán ezüst minősítéssel jutalmazta a produkciót!

Viktória elárulta, még soha nem énekelt versenyen szólistaként. Úgy vélem, méltó bemutatkozás volt, büszkék lehetünk Viki teljesítményére!

Az egész iskola nevében szívből gratulálunk Vikinek az elért eredményhez, s további sok sikert kívánunk a népdaléneklés míves világában is!
 
 
2017.02.17. Kocsisné Körmendi Klára

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek